divendres, 14 de gener del 2011

Biblioburro o fent arribar la màgia de la lectura a racons rurals de Colòmbia




Biblioburro, com explica el seu creador Luís Soriano, és una biblioteca rural itinerant i aquest mestre de mestres es dedica a portar llibres i contes a les nenes i els nens de zones rurals llunyanes de Sta. Magdalena, de Colòmbia.

Aquests infants han patit situacions terribles de violència, situacions que cap nen o nena hauria de viure. Soriano amb la màgia de la lectura i del dibuix, aquest com a mode d’expressió, pretén trencar els cercles de la violència. Doncs com diu, Luís Rojas Marcos, l’amor engendra més amor i la violència engendra mès violència, però del prestigiós psiquiatre en parlarem un altre dia.

Soriano utilitza el dibuix per tal que els “alumnes” expressin vivències, emocions i com a alliberació del dolor, la ràbia i la por.

D’aquesta manera, el dibuix del que s’ha viscut i la lectura es converteixen en eines per fer a aquests nens i nenes més resilients. Es trenquen els cercles de la violència i s’educa a ser ciutadans crítics i constructius, nous colombians. El meu homenatge des d'aquí a aquest excel·lent mestre!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada