dimecres, 26 de gener del 2011

Intel•ligència emocional i salut




Keneth M. Novack fa vint anys que estudia la “salut” a la feina i la intel·ligència emocional. També es podria dir que estudia la relació entre  la salut i la manera d’enfrontar-se al món. La relació salut -productivitat és un nou camp d’investigació.

Novack estableix el paral·lelisme entre un  cotxe i el cos humà. Explica que el cos respon com un cotxe davant l’acceleració, l’estrès és bo si el sabem controlar.

El psicòleg afirma que l’estrès a la feina està condicionat per la relació que s’estableix amb el cap. Un lideratge ineficient és aquell que no és just, que no ajuda o que no permet expressar-se lliurement. El bon cap, en canvi,  aconsegueix que el treballador adquireixi un major compromís amb la feina. Per crear un bon clima cal tenir cura de la relació entre empleats i tenir cura de la salut d’aquests.

L’STRESSCAN és un programa per mesurar el nivell d’estrès, les relacions socials, el tipus de persona i la manera d’enfrontar-se a la vida; amb estrés o felicitat.

L’autor ens diu que el secret de la felicitat rau en el benestar psicològic, la satisfacció amb la pròpia vida i allò que hem viscut els últims tres mesos.

Sobre la Happiness formula afirma que la base genètica constitueix el 50%, la manera com ho afrontem el 40% i les circumstàncies el 10%.

Es pot augmentar la felicitat automatitzant el comportament: és a dir no deixar -se caure en el desànim i actuar com ho faríem habitualment: fent activitats, relacionant-nos…

Cal detectar punts forts, habilitats personals i mostrar-los. 

Està demostrat que el professorat que troba punts forts en els seus alumnes i els mostra fa que el rendiment d’aquests augmenti.

Intel·ligència emocional és conèixer-se a un mateix  i expressar les emocions i els sentiments.

1 comentari:

  1. Tens tota la raó, hi ha un nivell d'estrès que ens ajuda i, ultrapassar-lo, el que fa és esgotar-nos. Us recomano l'article 'Estrès, prevenció i gestió' El trobareu a: http://coachingcat.wordpress.com/2011/02/14/estres-prevencio-i-gestio/

    ResponElimina